Oldenkotseweg 8, 7157 BV Rekken | Tel: +31 (0)545 43 1400 | E-mail: info@denborg.nl
Deutsch
 
   
 

Wandelen in de omgeving

Haaksbergerveen
Het Haaksbergerveen is een ideale locatie voor wandelingen.
Kikkers kwaken in een poeltje. Zingende vogels in een rietkraag. Overal groeit zonnedauw, veenmos en wollegras. Libellen en muggen trekken weer andere vogels aan.
Het Haaksbergerveen, ruim 600 hectare groot, is een van de mooiste hoogveengebieden van Nederland. Hoogveen is een zeldzame grondsoort, die maar op enkele plaatsen in ons land voorkomt. Dit aantrekkelijke gebied ligt aan de zuidkant van Haaksbergen tegen de Duitse grens aan, slechts enkele kilometers van de camping verwijderd. 
Staatsbosbeheer heeft in dit gebied drie gemarkeerde routes uitgezet. De rode route is 2 km, de gele route 4 km en de blauwe route 3,5 km. De drie routes laten zich vrij gemakkelijk combineren tot een stevige wandeling van zo'n 8 km. De routes zijn in het veld heel goed aangegeven. Er is een 500 meter lang 'vlonderpad' over het natte veen aangelegd. Ook is er een vogelkijkscherm dat door een speciaal pad ook voor minder validen goed toegankelijk is en zijn er twee uitkijkposten met informatie over het gebied.  Een welgemeend advies: Blijf op de route. Veen is verraderlijk.
Ook is het mogelijk o.l.v. een gids een wandelexcursie aan te vragen. Dit kan door contact op te nemen met de beheerder R. Dear op telefoonnummer: 053-5724203.

Smokkelroute Rekken
GPS-Wandelroute voor tieners, lengte route: 9 km.
Het lopen van de route duurt 3,5 tot 4 uur. Er wordt gelopen in groepjes van ca. 5 tot 6 personen. Per groep wordt een GPS uitgereikt. Alle deelnemers ontvangen een smokkelpaspoort, een smokkelopdracht en kaarten met daarop smokkelprodukten. In het paspoort staat informatie over de te lopen route, compleet met smokkelverhalen die echt zijn gebeurd! Onderweg moet je proberen om via opdrachten kaarten met jouw smokkelproduct te verzamelen. De GPS wijst de route en vertelt waar je moet zoeken naar kistjes die verstopt zijn met daarin nieuwe kaarten. Deze tocht kan zowel gelopen worden in kleine als in grote groepen. De GPS is bij Rotering in Rekken verkrijgbaar tel.0545-431250).  Hiervoor moet men borg betalen.

Flamingoroute
De noordelijkste broedkolonie van flamingo’s in Europa, vredige dorpen en levendige steden, natuurreservaten van Europese allure met uitgestrekte veengebieden, heidevelden en vochtige graslanden – ontdek natuur en cultuur van de Nederlands-Duitse grensregio tussen Enschede (NL) en Vreden (D). Een netwerk meer dan 30 kilometer aan wandelpaden met uitzichttorens leiden u door een boeiend landschap. Meer dan 100 informatiepanelen langs de route en in informatiepaviljoens wijzen u op alle bijzonderheden op het gebied van natuur, geologie, cultuur en geschiedenis. Zeven gemarkeerde rondwandelingen leiden u te voet over kleine paden, ver weg van verkeerswegen, door boeiende veen- en heidelandschappen met zeldzame planten en dieren en naar historisch interessante plekken. De routes hebben lengtes van tussen de 1,5 en 8 km en liggen allemaal direct aan het fietsroutenetwerk van de Flamingoroute. Stevig schoeisel wordt voor alle wandelingen aanbevolen. Meer info: www.bszwillbrock.de/tourismus/flamingoroute

Rondom Eibergen met Wim Bennink
Vanuit Eibergen zijn een viertal wandelroutes van 5 á 6 km uitgezet door Wim Bennink, gedeeltelijk door het dorp, de langere versies ook door het buitengebied. Omdat de omgeving rond Eibergen zo fascinerend mooi is besloot hij de routes te verlengen tot 10 á 12 km . Ook is het mogelijk meerdere kleine en/of grotere routes aan elkaar te koppelen. Meer info: www.bennink.nl/wandelroutes.

Tien wandelroutes rond Eibergen
De 10 wandelroutes zijn gebundeld in een handzaam boekje met veel fotomateriaal en wetenswaardigheden. De routes laten u kennis maken met de mooiste plekjes rond Eibergen. Verkrijgbaar bij de VVV Eibergen.

Beeldenroute Eibergen
Beschreven, rondgaande route van 7 km. Een bijzondere wandelroute langs de beelden in Eibergen. Alle aanwezige beelden zijn samengevat in een boekje met foto's met duidelijke omschrijvingen. Verkrijgbaar bij de VVV Eibergen.

Heeft U geen zin om te wandelen, dan is er altijd passend vervoer voor een rondrit met de "Den Borg Express"